Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Traškus trupininis pyragas su sultingomis vyšniomis

Ingredientai

  • miltai – 450 g
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • cukrus – 100 g
  • druska pagal skonį
  • sviestas – 180 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • grietinė – 80 g

Įdarui:

  • vyšnios be kauliukų – 500 g
  • cukrus – 100 g
  • krakmolas – 30 g
  • vanduo – 40 ml

Gaminimo eiga

Į miltus suberkite kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite. Įdėkite minkštą sviestą ir supjaustykite kubeliais. Minkykite tešlą rankomis, kad sviestas sušiltų ir ištirptų.

Įdėkite kiaušinius ir grietinę. Turėtumėte gauti šiek tiek lipnią tešlą. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną dalį įdėkite į maišelį ir su juo į šaldiklį 20 min. Antrąją dalį išklokite pyrago formoje.

Vyšnių paruošimas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi. Virkite, kol suminkštės, tada užpilkite vandeniu, įpilkite krakmolo, kad sutirštėtų. Leiskite uogoms šiek tiek atvėsti ir formoje paskleiskite ant tešlos viršaus. Antrąją tešlos dalį sutarkuokite su stambia tarka.

Kepkite 190°C temperatūroje 35 minutes. Leiskite atvėsti. Iškepusį pyragą supjaustykite gabaliukais ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---