Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Vaikystės skonis: švelnus ir skanus pyragas

Mėgstamiausias skanėstas prie arbatos puodelio!

Ingredientai:

  • Miltai – 560 g,
  • Cukrus – 207 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt., plius papildomas trynys,
  • Sviestas – 310 g,
  • Vanilinis cukrus – 1 pakelis,
  • Soda – 1 g,
  • Druska – 2 g,
  • Obuolių uogienė – pagal skonį vienam pertepimui.

Gaminimo eiga:

  1. Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir ištrinkite su cukrumi, druska ir vanile.
  2. Atskirai suplakite kiaušinį ir vieną trynį, tada supilkite į sviesto masę.
  3. Į tešlą įpilkite actu gesintos sodos ir suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą.
  4. Tešlą atšaldykite šaldytuve, tada padalykite į dvi dalis.
  5. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 4–5 mm storio sluoksnį, suvyniokite ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu.
  6. Kepkite 240 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduos. Antrą pyrago sluoksnį ruoškite taip pat.
  7. Į pyrago formą įdėkite pirmą atvėsusį sluoksnį. Jo viršų galite nupjauti, kad būtų lygus paviršius. Tada pirmą sluoksnį aptepkite obuolių uogiene.
  8. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyrago sluoksnį, o viršų aptepkite dar vienu uogienės sluoksniu. Pyragą užbaikite pabarstydami nuo lyginimo likusiais tešlos trupiniais.
  9. Leiskite pyragui mirkti bent keletą valandų, o tada supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---