Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Populiarus migdolų pyragas. Labai skanus ir prabangus desertas

Mano sesuo nuolat girdavo garsųjį IKEA migdolų pyragą. Galiausiai nusprendžiau išbandyti šį populiarų skanėstą. Ji sako tiesą, pyragas yra labai skanus. Bet kam pirkti, jei galite pagaminti jį patys? Mano naminis švediškas migdolų pyragas pasirodė kur kas skanesnis. Augalinį aliejų pakeičiau sviestu ir įdėjau daugiau riešutų.

Subtilus pyragas gaminamas iš migdolų miltų ir baltymų. Jei nėra paruoštų miltų, tada galite tiesiog sumalti migdolų branduolius. Pyragui suteikiamas ryškus riešutų aromatas. O skonį papildys burnoje tirpstantis kremas. Originale pastebėjau keistą poskonį, kuris šiek tiek gadina įspūdį. Bet mano versijoje jo nėra. Galbūt tai yra pasirinktų ingredientų kokybės klausimas.

pyragas

Jums reikės:

  • Kiaušinio baltymų 150 g
  • Cukraus 180 g
  • Migdolų miltų 150 g
  • Kiaušinio trynių 100 g
  • Grietinėlės 100 ml
  • Sviesto 175 g
  • Migdolų drožlių 50 g

Gaminimas:

Baltymus išplakite iki standžių putų. Plakant įberkite 120 g cukraus. Kai mišinys bus tvirtas, įpilkite migdolų miltų ir atsargiai sumaišykite su baltymais. Mišinį sudėkite į konditerinį maišelį.

Ant kepimo popieriaus suformuokite du 21 cm apskritimus, perkelkite juos į kepimo skardą.

pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite pyragus 25 minutes. Briaunos turi būti lengvai parudavusios.

Puode sumaišykite kiaušinių trynius, riebią grietinėlę (33%) ir 60 g cukraus. Pastatykite indą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, viską virkite, kol gausite saldintą sutirštintą pieną.

pyragas

Masę uždenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite. Tada išplakite kremą maišytuvu, įdėkite minkšto sviesto ir plakite, kol masė taps vientisa.

Pusę kremo užtepkite ant biskvito, uždenkite antru biskvitu ir likusiu kremu aptepkite pyrago viršų ir šonus.

pyragas

Apkepkite migdolų drožles sausoje keptuvėje ir pabarstykite pyragą. Drožles šiek tiek įspauskite į kremą, kad jos nenubyrėtų. Pyragą palaikykite šaldytuve 4–8 valandas.

Prieš patiekdami, išimkite migdolų pyragą iš šaldytuve. Jis turėtų stovėti kambario temperatūroje mažiausiai 15-20 minučių. Desertas yra vidutiniškai saldus ir kupinas riešutų skonio. Ir pagrindinis dalykas yra tai, kad pyragas be įprastų miltų!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---