Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Obuolių pyragas su varške. Už jį skanesnio nerasite

Verčiau kepti savo mėgstamą obuolių pyragą, nei pirkti parduotuvėje esančius desertus! Šis pyragas įrodo, kad nieko nėra neįmanomo. Šis obuolių pyragas sujungia vyro mėgstamą obuolių pyragą ir sūnaus dievinamą varškės pyragą. Paragavę šio pyrago, laimingi yra visi!

Aš kiekvieną savaitgalį būtinai gaminu obuolių ir varškės pyragą. Be to, mes jau turime tradiciją: šeštadienio vakarą gerti arbatą ir mėgautis pyragu. Jokių telefonų ar kitų reikalų, tik šeimos susibūrimas. Štai kaip vienas pyragas gali suvienyti šeimą!

pyragas

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 400 g
  • Cukraus 300 g
  • Kiaušinių 5 vnt.
  • Sviesto 200 g
  • Varškės 500 g
  • Manų kruopų 100 g
  • Obuolių 3 vnt.
  • Citrinos sulčių 3 šaukštų
  • Cinamono 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su 150 g cukraus, 1 kiaušiniu ir minkštu sviestu. Išminkykite trapią tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis – didesnę ir mažesnę. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Likusius kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Suberkite varškę ir gerai išmaišykite.

pyragas

Suberkite manų kruopas ir išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Uždenkite mišinį ir palikite 20-30 minučių, kad išbrinktų manų kruopos.

Sutepkite kepimo formą su nuimamais šonais augaliniu aliejumi. Ant formos dugno ir šonų paskirstykite didesnę tešlos dalį.

pyragas

Nuplaukite ir jei norite nulupkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis ir išmaišykite, kad neparuduotų.

Ant tešlos išdėliokite obuolių skilteles ir pabarstykite cinamonu. Ant viršaus paskleiskite varškės įdarą.

pyragas

Antrąją tešlos dalį iškočiokite, suplėšykite nedideliais gabalėliais ir uždenkite jais visą varškės masę. Kepkite 60–70 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Subtiliausias obuolių pyragas visada pavyksta! Puikus trapios tešlos, cinamonu apibarstytų obuolių ir purios varškės įdaro derinys. Būtinai išbandykite šį skanėstą. Jūs net nepastebėsite, kaip šis pyragas taps jūsų mėgstamiausiu skanėstu!
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---