Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Pyragas su keptais obuoliais. Neįprastas receptas jūsų dėmesiui

Obuolių pyragų receptų yra labai daug, tačiau šis yra ypatingas, jame naudojami kepti obuoliai. Šis pyragas yra tobulas šventiniams pusryčiams! Jis patinka visiems, o svečiai prašo pakartoti!

Šiandien jums pasakysime, kaip paruošti pyragą su keptais obuoliais, jis gaunasi lengvas tarsi pūkas.

Pyragas

Pyragas su keptais obuoliais

Jums reikės:

  • 3 obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 180 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 30 g sviesto
  • 160 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Keptuvėje su sviestu kepkite obuolius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Iškepus atvėsinkite.

Norėdami paruošti tešlą, išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Pyragas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dviem etapais supilkite į skystą mišinį, nuolat plakdami mikseriu arba šluotele. Plakite iki vientisos masės, kad tešloje neliktų gumulėlių.

Kepimo formą sutepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos, tada sudėkite keptus obuolius. Antrąją tešlos pusę supilkite ant obuolių ir išlyginkite.

Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 35–40 minučių.

Pyragas

Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada patiekite. Pyragas gali būti papuoštas cukraus pudra, riešutais ar net grietinėle. Skanaus!

Šis purus ir kvapnus pyragas gali praskaidrinti net niūriausias rudens dienas! Atminkite, kad laimė slypi paprastuose dalykuose, svarbiausia yra mokėti juos pastebėti!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---