Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Unikalus moliūgų pyragas su maskarpone

Šis receptas – tikras rudens stebuklas!

Ingredientai

  • Moliūgas – 250 g,
  • Miltai – 200 g,
  • Kiaušiniai – 2 vnt.,
  • Medus – 30 g,
  • Cukrus – 2 valg. šaukštai,
  • Sviestas – 80 g,
  • Vanduo – 60 ml,
  • Soda – 0,5 šaukštelio,
  • Kepimo milteliai – 7 g,
  • Cinamonas – 0,25 šaukštelio,
  • Maskarponė – 250 g,
  • Cukraus pudra – 40 g,
  • Citrina – 0,5 vnt.

Gaminimo eiga

Nuluptą moliūgą sutarkuokite, užpilkite vandeniu ir medumi, užvirinkite, tada nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Išsijotus miltus sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite sviestą ir plakite mikseriu dar pusę minutės. Kiaušinių masę sumaišykite su moliūgų mase ir dalimis (vis maišydami) suberkite miltų mišinį.

Tešlą supilkite į kepimo formą maždaug 2 centimetrų storio sluoksniu ir kepkite 170°C temperatūroje 1 val.

Išimkite iškepusį pyragą, atvėsinkite ir perpjaukite pusiau. Paruoškite kremą: maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra mikseriu.

Pirmąjį pyrago sluoksnį aptepkite kremu ir uždėkite antrą lapą.

Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir aptepkite pyrago viršų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---