Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Moliūgų ir kondensuoto pieno pyragas. Tobulas rudens akcentas

Rudens grožis moliūgas yra sveikas ir skanus produktas, bet dar svarbiau, kad jis gali būti derinamas tiek su sūriu maistu, ir taip pat gali būti nuostabaus skonio saldaus deserto pavidalu. Moliūgai naudojami pyragams, bandelėms, sultims gaminti ir net kepti. Keptas moliūgas su ryžiais yra neįprastas būdas patiekti pažįstamą moliūgų košę. Bet nesvarbu, ką nuspręsite gaminti, bus skanu. Šiandien jūs dėmesiui pyragas su moliūgais ir kondensuotu pienu.

pyragas

MOLIŪGŲ PYRAGAS

Moliūgų pyrago receptas žavi minimaliu ingredientų kiekiu ir paprastu paruošimu. Jei turite smaližių, rekomenduojame pradėti gaminti iš karto.

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų
  • 50 g graikinių riešutų
  • 400 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 150 g sutirštinto pieno
  • 1 šaukštelio acto
  • 1 šaukštelio sodos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 2 šaukštelių gvazdikėlių

PARUOŠIMAS

Nuplaukite moliūgą, pašalinkite odą ir supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais.

Kepkite moliūgą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-15 minučių, kol suminkštės. Tada atvėsinkite ir susmulkinkite.

pyragas

Sumaišykite moliūgą su išsijotais miltais, įpilkite sviesto, cukraus, sodos, acto ir prieskonių. Maišykite tešlą iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.

Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus. Jei norite, galite pridėti razinų arba pakeisti jomis riešutus, jei jie jums nepatinka.

pyragas

Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą.

Į formos vidurį supilkite kondensuotą pieną.

Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 45-50 minučių. Tešla turi būti gerai iškepusi, kepimo pabaigoje, likus 10 minučių iki pabaigos, temperatūrą reikia sumažinti iki 180 laipsnių. Tešlą patikrinkite dantų krapštuku, kondensuotas pienas turėtų virsti auksine plutele.

pyragas

Štai kaip paruošti moliūgų pyragą orkaitėje su kondensuotu pienu. Pyrago viršų galima papuošti tarkuotu šokoladu ar riešutais, o plakta grietinėlė desertą pakels į kitą skonio lygį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---