Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Riešutų pyragas: kvapnus ir labai skanus

Ingredientai

  • graikiniai riešutai – 200 g,
  • miltai – 200 g,
  • sviestas – 200 g,
  • medus – 150 g,
  • kiaušiniai – 3 vnt.,
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.

Gaminimo eiga

Sumaišykite minkštą sviestą, kiaušinius, medų, miltus ir kepimo miltelius. Suberkite smulkintus graikinius riešutus. Turi gautis skysta tešla, kaip blynams.

Pagal skonį galite pridėti razinų, džiovintų slyvų, abrikosų, kitų džiovintų ar cukruotų vaisių. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 190°C temperatūroje 40 minučių.

Jei norite, gatavą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---