Supilkite tešlą į apvalią formą ir pašaukite į orkaitę. Per pusvalandį ant stalo garuos puikus šedevras – šokolado-vanilės keksas!
Be abejo, keksas džiugins ir suaugusius, ir vaikus. Nes kepinys atrodo tikrai fantastiškai. Ir svarbiausia, kad gaminant jį nereikia jokių specialių įgūdžių.
Jums reikės:
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 1 stiklinės
- Kvietinių miltų 2 stiklinių
- Pieno 1 stiklinės
- Vanilinio cukraus 10 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Kakavos miltelių 3 šaukštų
- Vandens 100 ml
- Sviesto 10 g
- Juodojo šokolado 50 g
Gaminimas:
Dubenyje išplakite kiaušinius su vanile ir įprastu cukrumi. Dalimis supilkite pieną ir lydytą sviestą. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir supilkite į mišinį. Kruopščiai sumaišykite mišinį. Pusę tešlos perkelkite į kitą dubenį.
Puodelyje sumaišykite kakavos miltelius su 100 ml vandens. Mišinį įpilkite į vieną iš tešlos dubenėlių. Išmaišykite.
Apvalią 26–28 cm skersmens kepimo formą sutepkite su trupučiu sviesto arba augalinio aliejaus. Pastatykite apverstą stiklinę į centrą. Supilkite tešlą iš dviejų indų tuo pačiu metu iš priešingų pusių. Pabarstykite smulkintu šokoladu.
Kepkite pyragą 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Kai pyragas iškeps, išimkite stiklinę iš formos. Skanaus!