Galvodami apie paprastą kepinį, daugelis žmonių galvoja apie obuolių pyragą. Iš tiesų, kas gali būti lengviau, nei supjaustyti obuolius ir užpilti tešlą? Anksčiau buvau tarp tų, kurie galvojo taip pat. Tačiau, išbandžiusi šį receptą, turiu naują mėgstamą desertą. Tai yra citrininis pyragas su kefyru, padengtas burnoje tirpstančiu glaistu.
Sunku tai pavadinti kitaip, nei meile iš pirmo žvilgsnio. Pyragas iškepa pakankamai storas, purus ir labai aromatingas! Visa tai dėka citrinos, kurią pakanka įdėti į maišytuvą ir sumaišyti su tešla. Cukraus glaistas vaidina svarbų vaidmenį šiame deserte. Be jo turėsite įprastą (bet labai skanų) citrininį biskvitą tortams. Tačiau kartu su glajumi pyragas virsta tikru šventinio stalo akcentu!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 320 g
- Citrinos 1,5 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Cukraus 200 g
- Kefyro 200 ml
- Sodos 1 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
- Cukraus pudros 3 šaukštų
Gaminimas:
Nuplaukite vieną citriną, supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite elektriniame maišytuve.
Kiaušinius pasūdykite, išplakite iki purių putų. Tada plona srovele plakdami supilkite cukrų. Plakite, kol gausite purią ir lengvą masę.
Į kambario temperatūros kefyrą įberkite šaukštą sodos, palaukite minutę ir išmaišę supilkite masę į kiaušinius.
Į skystą mišinį įpilkite aliejaus. Tada toliau plakite palaipsniui pilant miltus, kol gaunasi pakankamai skysta tešla. Įmaišykite citrinos tyrę.
Supilkite tešlą į kepimo formą, iš anksto išteptą aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 40 minučių. Kai pyragas iškeps, leskite jam atvėsti. Prieš patiekdami išplakite cukraus pudrą ir pusės citrinos sultis, ir gauta mase apliekite atvėsusį pyragą.