Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Citrininis pyragas su kefyru: išsigelbėjimas, kai norite skubiai pradžiuginti šeimą

Galvodami apie paprastą kepinį, daugelis žmonių galvoja apie obuolių pyragą. Iš tiesų, kas gali būti lengviau, nei supjaustyti obuolius ir užpilti tešlą? Anksčiau buvau tarp tų, kurie galvojo taip pat. Tačiau, išbandžiusi šį receptą, turiu naują mėgstamą desertą. Tai yra citrininis pyragas su kefyru, padengtas burnoje tirpstančiu glaistu.

Sunku tai pavadinti kitaip, nei meile iš pirmo žvilgsnio. Pyragas iškepa pakankamai storas, purus ir labai aromatingas! Visa tai dėka citrinos, kurią pakanka įdėti į maišytuvą ir sumaišyti su tešla. Cukraus glaistas vaidina svarbų vaidmenį šiame deserte. Be jo turėsite įprastą (bet labai skanų) citrininį biskvitą tortams. Tačiau kartu su glajumi pyragas virsta tikru šventinio stalo akcentu!

pyragas

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 320 g
  • Citrinos 1,5 vnt.
  • Kiaušinių 3 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Cukraus 200 g
  • Kefyro 200 ml
  • Sodos 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
  • Cukraus pudros 3 šaukštų

Gaminimas:

Nuplaukite vieną citriną, supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite elektriniame maišytuve.

Kiaušinius pasūdykite, išplakite iki purių putų. Tada plona srovele plakdami supilkite cukrų. Plakite, kol gausite purią ir lengvą masę.

pyragas

Į kambario temperatūros kefyrą įberkite šaukštą sodos, palaukite minutę ir išmaišę supilkite masę į kiaušinius.

Į skystą mišinį įpilkite aliejaus. Tada toliau plakite palaipsniui pilant miltus, kol gaunasi pakankamai skysta tešla. Įmaišykite citrinos tyrę.

pyragas

Supilkite tešlą į kepimo formą, iš anksto išteptą aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 40 minučių. Kai pyragas iškeps, leskite jam atvėsti. Prieš patiekdami išplakite cukraus pudrą ir pusės citrinos sultis, ir gauta mase apliekite atvėsusį pyragą.

Nėra nieko geriau už gabalėlį kvapnaus pyrago prie arbatos puodelio! Ypač ilgais žiemos vakarais. Šio konkretaus deserto paslaptis yra ta, kad jis labai skanus, bet jam paruošti reikia tik minimalių pastangų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---