Aš ir mano vyras labai mėgstame patiekalus su varške, tačiau mūsų vaikai jos tiesiog negali pakęsti. Kokių tik gudrybių man teko imtis, kad įkalbėčiau vaikus valgyti varškę! Ruošiau varškės blynelius, varškės desertus… Visos pastangos nueidavo veltui.
Vis dėlto, vienas mano eksperimentas tikrai pasiteisino. Išbandžiau varškės pyragėlius, kurių sudėtyje nėra miltų. Mane labai nustebino tai, kad vaikai šį patiekalą valgo su malonumu! Nuo šiol šį patiekalą ruošiu tikrai dažnai!
Jums reikės:
- 200 g varškės
- 1 kiaušinio
- 4 arb. š. avižinių dribsnių
- 0,3 arb. š. druskos
- Sviesto (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Varškę sutrinkite su druska.
Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite ingredientus.
Avižinius dribsnius išbrinkinkite vandenyje ir sudėkite į varškę.
Išmaišykite.
Suformuokite pyragėlius, apvoliokite avižiniuose dribsniuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu.
Pagaminti šiuos pyragėlius bus paprasčiau nei paprasta. Vos po kelių minučių lėkštėje puikuosis visas kalnas pyragėlių.
Ar kada bandėte vietoj miltų naudoti kitus produktus? Pasidalinkite komentaruose.