Būtinai išbandykite šį skanų desertą pagal receptą iš „YouTube“. Šis desertas yra labai skanus, be to, atrodo labai estetiškai, todėl niekas nepatikės, kad jis ne iš konditerijos parduotuvės!
Jums reikės:
- 240 g kvietinių miltų
- 4 kiaušinių
- 90 ml augalinio aliejaus
- 80 g granuliuoto cukraus
- 50 g kakavos
- 5 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 225 g plaktos grietinėlės miltelių
- 270 ml šalto pieno
- 70 g šokolado
- 60 g maskarponės
Glaistui:
- 200 g plaktos grietinėlės
- 160 g šokolado
Kaip gaminti?
- Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir plakite maždaug 7 minutes iki putų.
- Supilkite aliejų ir pieną, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
- Išmaišykite ir galiausiai suberkite išsijotą kakavą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių 180°C temperatūroje.
- Vonelėje paruoškite kremą ir užpilą.
- Plaktą grietinėlę sumaišykite su skaldytu šokoladu, kol abu ingredientai susimaišys.
- Į dubenį suberkite plaktos grietinėlės miltelius, užpilkite pienu ir plakite 8 minutes.
- Į pusę plaktos grietinėlės įmaišykite maskarponę.
- Į antrąją plaktos grietinėlės pusę įmaišykite šokoladą.
- Išimkite kepimo skardą ir atvėsinkite paruoštą biskvitą. Nuimkite kepimo popierių.
- Apšlakstykite pienu ir sluoksniuokite kremą.
- Pirmiausia tepkite maskarponės kremą, o tada – šokoladinį kremą.
- Galiausiai apliekite šokoladiniu glaistu ir galite papuošti, pavyzdžiui, smulkintais riešutais ar šokolado drožlėmis.
Skanaus!