Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Purus šokoladinis desertas kaip iš konditerijos parduotuvės: puikus pasirinkimas Velykoms!

Būtinai išbandykite šį skanų desertą pagal receptą iš „YouTube“. Šis desertas yra labai skanus, be to, atrodo labai estetiškai, todėl niekas nepatikės, kad jis ne iš konditerijos parduotuvės!

Jums reikės:

  • 240 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 90 ml augalinio aliejaus
  • 80 g granuliuoto cukraus
  • 50 g kakavos
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 225 g plaktos grietinėlės miltelių
  • 270 ml šalto pieno
  • 70 g šokolado
  • 60 g maskarponės

Glaistui:

  • 200 g plaktos grietinėlės
  • 160 g šokolado

Kaip gaminti?

  1. Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir plakite maždaug 7 minutes iki putų.
  2. Supilkite aliejų ir pieną, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
  3. Išmaišykite ir galiausiai suberkite išsijotą kakavą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  4. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių 180°C temperatūroje.
  5. Vonelėje paruoškite kremą ir užpilą.
  6. Plaktą grietinėlę sumaišykite su skaldytu šokoladu, kol abu ingredientai susimaišys.
  7. Į dubenį suberkite plaktos grietinėlės miltelius, užpilkite pienu ir plakite 8 minutes.
  8. Į pusę plaktos grietinėlės įmaišykite maskarponę.
  9. Į antrąją plaktos grietinėlės pusę įmaišykite šokoladą.
  10. Išimkite kepimo skardą ir atvėsinkite paruoštą biskvitą. Nuimkite kepimo popierių.
  11. Apšlakstykite pienu ir sluoksniuokite kremą.
  12. Pirmiausia tepkite maskarponės kremą, o tada – šokoladinį kremą.
  13. Galiausiai apliekite šokoladiniu glaistu ir galite papuošti, pavyzdžiui, smulkintais riešutais ar šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---