Prieš porą metų apsilankius Prancūzijoje, pirmą kartą išbandžiau šį užkandį. Tai pats subtiliausias pyragas su daržovėmis, patiekiamas daugelyje restoranų. Grįžus namo iškart bandžiau pagaminti šį pyragą, o dabar tai yra vienas populiariausių užkandžių mano namuose.
Šis purus pyragas gali būti pagamintas tiek įprastoje orkaitėje, tiek ant kepsninės. Drąsiai eksperimentuokite. Šis receptas yra universalus, todėl vietoj paprikų ir pomidorų galite naudoti bet kokias kitas daržoves, atsižvelgiant į sezoną ir savo skonį.
Jums reikės:
- Vyšninių pomidorų 28 vnt.
- Saldžiųjų paprikų 20 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 75 g
- Grietinėlės 40 ml
- Sviesto 40 g
- Saulėgrąžų aliejaus 8 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Šiam receptui geriausia pasirinkti nedideles paprikas. Jei naudojate įprasto dydžio paprikas, jų reikės dvigubai mažiau. Nuplaukite daržoves ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Dubenyje išplakite kiaušinius. Ten įpilkite miltų, grietinėlę ir lydyto sviesto. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Suberkite daržoves ir užpilkite gautą tešlą.
Kepkite pyragą 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Patiekite, kol pyragas dar karštas.