Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Skanios pupelės žiemai: universalus konservuotos sriubos ar salotų receptas

Žiemą kai kurie daržovių konservai padeda šeimininkėms sutaupyti daug laiko ir jėgų, tačiau jais reikia pasirūpinti rudenį iš anksto.

Šiuo atveju, pupelės yra universalus ir gardus patiekalas. Jas galima naudoti ir kaip šaltas salotas, ir kaip karštą patiekalą ar sriubą.

Pupelėms paruošti reikia:

  • 1100 g virtų pupelių
  • 750 g svogūnų
  • 750 g morkų
  • 750 g saldžiosios paprikos
  • 2 kg pomidorų
  • ½ stiklinės augalinio aliejaus
  • 30 ml acto (9%)
  • 1,5 valgomojo šaukšto druskos
  • ½ stiklinės cukraus.

Kaip pasigaminti?

Pirmiausia augaliniame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.

Tada sudėkite į puodą, įberkite druskos, cukraus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Troškindami mišinį įkaitinkite iki virimo.

Tada į tą patį puodą sutarkuokite morkas ir troškinkite dar 15 minučių, tada sudėkite paprikas, o po 15 minučių sudėkite virtas pupeles.

Po to, kai šis mišinys pavirs 30 minučių, supilkite actą, išmaišykite ir supilkite viską į sterilius stiklainius.

Tai universalus užkandis, kurį galite naudoti kaip garnyrą ar salotas, taip pat gaminant gardžią sriubą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---