Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Puikūs prancūzų šefo sausainiai, skoniu liks sužavėti visi!

Jums reikės:

Minkštintas sviestas – 230 gr.

Cukraus pudra – 100 gr.

Druska – 1/4 šaukštelio

Vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio (arba 1 gramo vanilės)

Miltai – 330 gr.

Kiaušinis – 1 vnt.

Kaip gaminti sausainius:

Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi iki vientisos masės, įberkite druskos, vanilės ekstrakto (arba 1 gramo vanilino), suberkite išsijotus miltus.

 Taip pat, jei norima. galite pridėti tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek muskato riešuto.

Išminkykite tešlą, padalinkite į 3 dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite 2–3 cm skersmens „dešrą“, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių.

„Dešras“ sutepkite plaktu kiaušiniu, apvoliokite cukruje, supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais, sudėkite sausainius ant kepimo skardos.

Kepkite 180–190 laipsnių orkaitėje, 20–25 minutes, kol lengvai paruduos.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---