Skani naminė uogienė, kurią nuo šiol gaminsite kiekvienais metais! Ji yra puiki, be jokių priedų ir ja mėgautis galėsite visus metus!
Žinoma, jei jos greitai nesuvalgysite iš karto.
Jums reikės:
- 4 kg braškių
- 2 kg cukraus (taip pat galite jo dėti šiek tiek mažiau, aš sunaudojau apie 1,5 kg)
- 2 arbatinių šaukštelių citrinos rūgšties (galite pakeisti citrinos sultimis!)
- 2-3 šaukštų romo
Gaminimo eiga:
- Braškes gerai nuplaukite ir pašalinkite kotelius.
- Didesnes uogas perpjaukite per pusę, kitas palikite tokias, kokios jos yra.
- Suberkite braškes į didesnį puodą ir užpilkite cukrumi.
- Braškes su cukrumi padėkite į vėsesnę vietą ir palikite per naktį (daugiausiai 24 valandoms).
- Praėjus šiam laikui, braškes su cukrumi virkite du kartus.
- Virkite tris minutes ir kiekvieną kartą leiskite joms atvėsti.
- Virimo metu skysčio perteklius turi išgaruoti, o uogienė gražiai sutirštėti.
- O jei nemėgstate didesnių gabaliukų uogienėje, galite braškes lengvai sumaigyti.
- Tada tiesiog įberkite citrinos rūgšties ir dar kartą užvirkite.
- Nuolat maišykite ir leiskite virti iki reikiamo tirštumo.
- Pabaigoje į uogienę įpilkite romo ir leiskite dar kartą užvirti.
- Paruoštą, dar karštą uogienę supilkite į stiklainius ir sterilizuokite 5–7 minutes, kad pritrauktų stiklainio dangtelį.
Iš šio kiekio turi išeiti maždaug 4 litrai naminės uogienės.
Gero apetito!