Išbandykite šių skanių ir greitai paruošiamų riestainių receptą.
Tai – tikras skanėstas: kad ir kiek riestainių iškeptumėte, jų vis tiek bus per mažai.
Jums reikės:
- 90 g kambario temperatūros sviesto
- 1 valg. š. vanilinio cukraus (+ 2-3 š. granuliuoto cukraus, jei mėgstate saldžiau)
- 230 g minkštos varškės
- 170 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Pabarstymui:
- Kristalinio cukraus
Kaip gaminti?
- Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.
- Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.
- Išplakite šakute.
- Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į šį mišinį suberkite dalį išsijotų miltų ir kepimo miltelius.
- Gerai išmaišykite.
- Palaipsniui suberkite likusius miltus.
- Minkykite minkštą tešlą.
- Palaipsniui suberkite likusius miltus ir pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.
- Iš tešlos iškočiokite ilgą, ploną cilindrą.
- Supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, iš kurių formuokite riestainius.
- Pabarstykite cukrumi.
- Išdėliokite juos vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 10-15 min.
- Šie skanūs riestainiai puikiai dera su arbata ar kava.
Skanaus!