Jei norite ir žiemą mėgautis žalumynų skoniu ir aromatu, pasinaudokite šiais keliais patarimais. Paruošti žalumynai papildys įvairių patiekalų skonį ir suteiks jiems nepakartojamą aromatą.
4 jūsų dėmesio vertos idėjos
Sūdyti žalumynai
Jums reikės:
- 100 g petražolių
- 200 g krapų
- 100 g druskos
Kaip gaminti?
Gerai nuplaukite žalumynus. Susmulkinkite krapus ir petražoles. Įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite.
Supilstykite į švarius stiklainius ir užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Krapų pasta
Jums reikės:
- 500 g krapų
- 20 g druskos
- 10 g cukraus
- 5 g citrinos žievelės
- 2 arb. š. citrinos sulčių
- 50 g česnako
- 300 g augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Gerai nuplaukite krapus, supjaustykite ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Suberkite druską, cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę.
Nulupkite česnaką. Smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kitais ingredientais.
Supilkite citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Paruoštą pastą supilstykite į sausus, švarius stiklainius.
Viską užpilkite augaliniu aliejumi. Užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Žalumynų šaldymas
Jums reikės:
- 200 g krapų
- 200 g kalendros
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite žalumynus. Smulkiai supjaustykite krapus ir kalendrą.
Sudėkite žalumynus į šaldymui skirtus maišelius. Laikykite šaldiklyje.
Žaliasis padažas su alyvuogėmis
Jums reikės:
- 100 g krapų
- 100 g kalendros
- Kelių mėtų šakelių
- 100 g petražolių
- 40 g česnakų
- 10 g druskos
- 10 g cukraus
- 5 g citrinos žievelės
- 0,5 arb. š. citrinos sulčių
- 150 g žalių alyvuogių be kauliukų
- 250 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Nuplaukite krapus, kalendrą, petražoles ir mėtas. Supjaustykite ir sutrinkite trintuvu.
Smulkiai supjaustykite česnaką. Į smulkintus žalumynus įberkite druskos, cukraus, citrinos žievelės, sudėkite alyvuoges. Supilkite citrusinių vaisių sultis ir įpilkite 100 ml alyvuogių aliejaus. Sutrinkite iki vientisos masės.
Supilstykite padažą į švarius stiklainius. Ant viršaus užpilkite aliejaus. Užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Šis padažas puikiai tinka prie makaronų, bulvių, mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus!