Pyragas su uogomis- mes rekomenduojame iš karto iškepti du pyragus, nes jis iškart bus nušluotas nuo stalo!
Siūlome iškepti skaniausią pyragą su uogomis. Kai yra daug uogų įdaro – tai yra kažkas! Šiuo atveju mes naudojome vyšnias.
Bet tokį pyragą galima kepti su bet kokiu kitu uogų įdaru. Abrikosai, slyvos, vyšnios, persikai – viskas tiks!
Kaip ir visi kiti desertai su uogomis, šis pyragas yra labai patrauklus! Neįmanoma nustoti valgyti. Subtili tešla, kvapnus įdaras, saldumo ir rūgštumo derinys -kažkas ypatingo!
Jums reikės:
4 kiaušiniai;
250 g cukraus pudros;
8 šaukštai augalinio aliejaus;
350 g miltų;
1 pakelis kepimo miltelių;
150 ml pieno;
vienos citrinos žievelė;
1 kg uogų ar vaisių.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir pienu.
Sumaišykite ingredientus ir perkelkite tešlą ant iš anksto riebalais pateptos kepimo skardos.
Ant viršaus uždėkite nuluptus, be kauliukų vaisius. Kepkite pyragą vidutinėje temperatūroje, kol susidarys graži auksinė pluta.
Paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.