Pomidorų pasta yra ne tik nepakeičiama daugeliui patiekalų, bet ir labai naudinga. Žinoma, jei ją ruoštumėte patys iš savo sode užaugintų pomidorų. Pomidorų pastos sudėtyje yra daug likopeno, kuris yra natūralus antioksidantas, mažina kraujospūdį, širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Geriausiai jai paruošti tinka rausvi mėsingi pomidorai, kuriuos reikia supjaustyti bet kokios formos gabalėliais ir sudėti į puodą ant viryklės.
Kai pomidorų masė pasieks virimo temperatūrą, virkite apie valandą ar net šiek tiek ilgiau.
Tada iš būsimos pastos nupilkite didžiąją dalį skysčio, nupildami jį tiesiai iš puodo arba tiesiog semdami samčiu. Nereikia stengtis pašalinti absoliučiai viso skysčio.
Kai pomidorai užvirs, įberkite druskos po 3-5 valgomuosius šaukštus vienam kibirui susmulkintų pomidorų. Pagal skonį galite įberti šiek tiek cukraus.
Masę virkite 10 minučių, tada supilkite į stiklainius ir juos uždarykite. Jei turite laiko, galite pomidorus pertrinti per sietelį ir išvirus užkonservuoti.
Beje, žiemą iš šios pastos galite pasigaminti pomidorų sulčių – tiesiog 2-3 šaukštus produkto sumaišykite su stikline vandens ir mėgaukitės skaniu bei gaiviu gėrimu.