Prabangus plikytos tešlos pyragas, kuriuo nustebinsite visus savo svečius!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Jis gražiai atrodo, yra be galo skanus ir taps bet kokios jūsų šventės pažiba! Pamirškite paprastus pyragus, šis receptas iš „YouTube“ kanalo yra 100 kartų geresnis!

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 140 g paprastų miltų
  • 125 ml pieno
  • 125 ml vandens
  • 120 g sviesto
  • 10 g cukraus
  • 5 g druskos
  • 4 kiaušinių
  • 25 x 30 cm kepimo skardos

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 50 g paprastų miltų
  • 50 g sviesto
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 120 g cukraus
  • 200 ml plakamos grietinėlės
  • 20 g ištirpinto šokolado
  • 20 g karamelės

Gaminimo eiga:

Supilkite pieną ir vandenį į puodą, sudėkite sviestą, cukrų, druską ir miltus, ir nuolat maišydami virkite, kad gautųsi vientisa tešla, nelimpanti prie puodo sienelių.

Perkelkite ją į dubenį ir po vieną įmuškite kiaušinius.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jo tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Tuo metu, kai kepa, galite paruošti kremą.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir išmaišykite plaktuvu.

Puode užvirinkite pieną ir supilkite į jį paruoštą mišinį.

Nuolat maišydami virkite, kol kremas sutirštės.

Galiausiai į kremą įmaišykite minkštą sviestą.

Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę, kol ji taps tiršta.

Įmaišykite ją į kremą dalimis. Paruoštą kremą supilkite ant iškeptos tešlos ir išlyginkite.

Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Tada desertą papuoškite ištirpintu šokoladu ir karamele.

Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir patiekite ant stalo.

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *