Jis gražiai atrodo, yra be galo skanus ir taps bet kokios jūsų šventės pažiba! Pamirškite paprastus pyragus, šis receptas iš „YouTube“ kanalo yra 100 kartų geresnis!
Jums reikės:
Pagrindui:
- 140 g paprastų miltų
- 125 ml pieno
- 125 ml vandens
- 120 g sviesto
- 10 g cukraus
- 5 g druskos
- 4 kiaušinių
- 25 x 30 cm kepimo skardos
Kremui:
- 500 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 50 g paprastų miltų
- 50 g sviesto
- 10 g vanilinio cukraus
- 120 g cukraus
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 20 g ištirpinto šokolado
- 20 g karamelės
Gaminimo eiga:
Supilkite pieną ir vandenį į puodą, sudėkite sviestą, cukrų, druską ir miltus, ir nuolat maišydami virkite, kad gautųsi vientisa tešla, nelimpanti prie puodo sienelių.
Perkelkite ją į dubenį ir po vieną įmuškite kiaušinius.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jo tešlą ir tolygiai paskirstykite.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Tuo metu, kai kepa, galite paruošti kremą.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir išmaišykite plaktuvu.
Puode užvirinkite pieną ir supilkite į jį paruoštą mišinį.
Nuolat maišydami virkite, kol kremas sutirštės.
Galiausiai į kremą įmaišykite minkštą sviestą.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę, kol ji taps tiršta.
Įmaišykite ją į kremą dalimis. Paruoštą kremą supilkite ant iškeptos tešlos ir išlyginkite.
Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Tada desertą papuoškite ištirpintu šokoladu ir karamele.
Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: