Išbandykite šį tradicinį slovakišką patiekalą.
Net neabejoju, kad jūsų šeimos nariams šis patiekalas tikrai patiks.
Jums reikės:
- svogūno
- augalinio aliejaus
- kiaulienos
- druskos
- maltų kmynų
- maltų saldžiųjų paprikų
- vandens
- maltų juodųjų pipirų
- šaldytų žirnelių ir kukurūzų
- 1/2 š. kvietinių miltų
- 100 ml vandens
Kaip gaminti?
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Nulupkite svogūną.
- Supjaustykite mažais kubeliais.
- Suberkite svogūną į puodą.
- Kepkite iki skaidrumo.
- Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
- Supjaustytą mėsą sudėkite į puodą.
- Išmaišykite.
- Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Išmaišykite ir kepkite, kol mėsa išskirs sultis.
- Suberkite maltus kmynus ir paprikos miltelius.
- Išmaišykite ir palikite kurį laiką troškintis.
- Užpilkite mėsą vandeniu ir išmaišykite.
- Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 40 minučių.
- Kai mėsa suminkštės, suberkite žirnelius ir kukurūzus.
- Uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir vandenį.
- Supilkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 5 minutes.
Patiekite su mėgstamu garnyru: tradiciškai šis patiekalas valgomas su kiaušinių makaronais (tarhone).
Skanaus!
Video pamokėlė: