Pietums gaminu kiaulieną padaže: mano šeimai tai labai patinka!

1 min. skaitymo

Išbandykite šį tradicinį slovakišką patiekalą.

Net neabejoju, kad jūsų šeimos nariams šis patiekalas tikrai patiks.

Jums reikės:

  • svogūno
  • augalinio aliejaus
  • kiaulienos
  • druskos
  • maltų kmynų
  • maltų saldžiųjų paprikų
  • vandens
  • maltų juodųjų pipirų
  • šaldytų žirnelių ir kukurūzų
  • 1/2 š. kvietinių miltų
  • 100 ml vandens

Kaip gaminti?

  1. Puode įkaitinkite aliejų.
  2. Nulupkite svogūną.
  3. Supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Suberkite svogūną į puodą.
  5. Kepkite iki skaidrumo.
  6. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
  7. Supjaustytą mėsą sudėkite į puodą.
  8. Išmaišykite.
  9. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  10. Išmaišykite ir kepkite, kol mėsa išskirs sultis.
  11. Suberkite maltus kmynus ir paprikos miltelius.
  12. Išmaišykite ir palikite kurį laiką troškintis.
  13. Užpilkite mėsą vandeniu ir išmaišykite.
  14. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 40 minučių.
  15. Kai mėsa suminkštės, suberkite žirnelius ir kukurūzus.
  16. Uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
  17. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir vandenį.
  18. Supilkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 5 minutes.

Patiekite su mėgstamu garnyru: tradiciškai šis patiekalas valgomas su kiaušinių makaronais (tarhone).

Skanaus!

Video pamokėlė:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *