Šį pyragą galima apibūdinti tik dviem žodžiais – švelnus ir nesudėtingas! Šis biskvitas puikiai tinka daugeliui pyragų, tereikia pasirinkti įdarą.
Paprastas pieniškas biskvitas savo pavadinimą pateisina visu 100 procentų. Paprastas, nes nereikalauja daug laiko ir daug ingredientų, o švelnus, nes jis tiesiog tirpsta burnoje…
Jums reikės:
- 250 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- 300 g cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 4 kiaušinių
- 300 g kvietinių miltų
- 10 g vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
Į pieną įdėkite sviesto ir užvirinkite.
Sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakite iki purumo.
Pusę karšto pieno supilkite į kiaušinių masę. Išmaišykite.
Suberkite pusę miltų ir išmaišykite.
Supilkite likusią pusę pieno ir lėtai maišydami suberkite likusius miltus.
Formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
Biskvitą pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 min.
Štai ir viskas! Skanaus!