Užtepėlė iš varškės: idealiai pakeičia sviestą, o pagaminsite per 15 minučių

1 min. skaitymo

Ingredientai

  • Naminė varškė – 400 g
  • Sviestas – 80 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska – 1/2 šaukštelio
  • Soda – 1/2 šaukštelio
  • Cukrus – 1/2 šaukštelio

Gaminimo eiga

Varškę ištrinkite su kiaušiniu ir sviestu iki vientisos masės. Įberkite nurodytus kiekius druskos, cukraus ir sodos. Masę sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įdėkite dubenį į vandens vonelę ir virkite 10 minučių, nuolat maišydami.

Jei norite, pridėkite mėgstamų priedų (pvz., žalumynų).

Atvėsinkite ir naudokite kaip užtepėlę.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *