Sovietmečiu gerai žinomas produktų trūkumas privertė žmones sugalvoti įvairius patiekalus iš to, ką turėjo. Vienas iš tokių produktų buvo konservai. Kiekvienas žmogus gaudavo ribotą skardinių skaičių. Tada buvo verdamos žuvies sriubos, kepami kotletai, daromos salotas ir užkandžiai. Tačiau man labiausiai patikdavo mamos sumuštiniai su žuvimi.
Šiandien parduotuvėse yra tokia maisto produktų gausa, kad tai priverčia pirkti viską be saiko. Tik kartais siela prašo karštų sumuštinių, pažįstamų iš vaikystės. Jiems galite pasirinkti bet kokios žuvies konservus aliejuje: šprotus, sardines ar skumbrę. Sumuštiniai pagaminami greitai ir skaniai.
Jums reikės:
- Sardinių aliejuje 230 g
- Batono 1 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Svogūnų laiškų
- Kietojo sūrio 100 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite juos stambia tarka. Sūrį sutarkuokite atskirai ir padalykite į dvi dalis.
Atidarykite konservuotą žuvį ir sudėkite ją su aliejumi į dubenėlį. Gerai viską sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir sumaišykite su žuvimi, kiaušiniais ir puse sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais, viską išmaišykite.
Jei batonas nepjaustytas, supjaustykite vienodo storio riekėmis. Galite batoną apkepti sausoje keptuvėje. Užtepkite žuvies mišinį ant batono ir pabarstykite likusiu sūriu.
Sumuštinius pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 5-10 minučių. Arba galite kaitinti mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kol sūris ištirps.