Nesaldus pyragas su kefyru, žolelėmis ir kiaušiniais padės, kai nėra laiko gaminti. Tešlą paruošite vos 5 minutes, įdarui prireiks maždaug tiek pat. Norėdami supaprastinti gaminimo procesą, naudosime daugiafunkcinį puodą: supilkite tešlą, įjunkite, ir viskas!
Iškepęs pyragas būna purus, minkštas, švelnus, o įdaras išlieka sultingas ir aromatingas.
Jums reikės:
- Kiaušinių 9 vnt.
- Kvietinių miltų 10 šaukštų
- Sodos 1 šaukštelio
- Kefyro 230 ml
- Svogūnų laiškų 1 pakuotės
- Krapų 1 pakuotės
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
Gaminimas:
Įdarui kietai išvirkite 6 kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus ir krapus nuplaukite, smulkiai supjaustykite, suberkite į dubenį kartu su smulkintais kiaušiniais, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, dar kartą išmaišykite.
Likusius neišvirtus kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Supilkite kefyrą, įberkite kepimo sodos, išmaišykite viską iki vientisos masės. Dalimis įmaišykite miltus, palikite 10-15 minučių pastovėti.
Daugiafunkciniame puode esančio dubenėlio dugną ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Ten supilkite pusę tešlos, ant viršaus paskleiskite įdarą. Supilkite likusią tešlos pusę. Įjunkite puodą ir kepkite pyragą 50 minučių „Kepimo“ režimu. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, apverskite jį ir kepkite toliau iki programos pabaigos.