Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Sotūs pusryčiai, kai nėra laiko: skrebučiai su varške

Įmantrūs ir neįtikėtinai skanūs žinomų virtuvės šefų patiekalai niekada nepakeis paprastų ir greitų pusryčių. Kiaušinienė, košė ir skrebučiai yra rytinė klasika, su kuria visada malonu pradėti dieną.

Visi turi žinoti, kokie skanūs gali būti šviežiai kepti skrebučiai.

Jums reikės:

  • Batono 12 riekių
  • Varškės 250 g
  • Pieno 100 ml
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Grietinės 2 šaukštų
  • Česnako 2 skiltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Kajeno pipirų 0,25 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Varškę sutrinkite su smulkintu česnaku ir pipirais. Jei norite, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.

skrebučiai

Į varškę įpilkite grietinės (arba kelis šaukštus pieno ar kefyro) ir išmaišykite. Varškė turi lengvai teptis ant duonos.

Varškės mišinį užtepkite ant 6 riekelių batono ir uždenkite likusiomis riekėmis. Gausis savotiški sumuštiniai, kuriuos pirmiausia reikia išmirkyti piene, paskui kiaušinio plakinyje.

Kai tik apvoliosite būsimus skrebučius kiaušinio plakinyje, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

Varškės skrebučius, kaip ir paprastus, galima ruošti saldžius arba sūrius. Saldžius skrebučius, jau iškepus, galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis ar uogiene. Kitas geras derinys: varškė ir žolelės. Toks įdaras tikrai neliks nepastebėtas!
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---