Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Patys skaniausi troškinti kopūstai. Jie patinka visai šeimai

Ant mūsų stalų sunku rasti produktą, kuris būtų populiaresnis už kopūstus. Kopūstai yra sveikas, skanus ir taip pat labai universalus produktas. Ilgą laiką negalėjau priversti savo vaikų valgyti šios daržovės, jie negalėjo pakęsti to kvapo. Tačiau visai neseniai kolegė pasidalino receptu, dėl kurio troškinti kopūstai mano namuose dabar yra mėgstamiausias vaikų patiekalas.

kopūstai

Pagal šį receptą kopūstai paruošiami itin paprastai, tačiau nuo stalo jie dingsta per kelias minutes. Tokį patiekalą vakarienei galite paruošti per labai trumpą laiką, ypač jei visus ingredientus pasiruošite iš anksto.

Ypatingai skanūs troškinti kopūstai

Jums reikės:

  • 1 mažos kopūsto galvos (apie 1-1,2 kg)
  • 3 vidutinių morkų
  • 3 didelių svogūnų
  • 3 šaukštų pomidorų pastos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos

Gaminimas:

Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba puode su storu dugnu. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

kopūstai

Sutarkuokite morkas, tada suberkite jas į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždengę kepinkite dar 4 minutes.

Tuo metu supjaustykite kopūstus.

kopūstai

Dalį kopūstų suberkite į puodą, pasūdykite ir išmaišykite. Daržovė išskirs šiek tiek sulčių ir kopūstų tūris sumažės. Tada į keptuvę suberkite likusius kopūstus, vėl gerai išmaišykite ir uždenkite. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar 10 minučių.

Po to į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir vėl gerai išmaišykite.

kopūstai

Dabar į kopūstus įberkite cukraus. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Praėjus šiam laikui, jūsų troškinti kopūstai paruošti.

Troškinti kopūstai su grybais

Į šį receptą galite pridėti grybų, jei jūsų šeima juos mėgsta. Naudodami miško grybus, pirmiausia juos išvirkite. Pievagrybių virti nereikia.

Paimkite 300 g pievagrybių, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais. Apkepkite grybus keptuvėje su keliais lašais augalinio aliejaus. Jums nereikia kepti, kol suminkštės, nes jie baigs kepti kartu su kopūstais.

kopūstai

Pagal skonį pasūdykite grybus, tada suberkite juos į atskirą lėkštę. Grybus prie kopūstų suberkite likus 5-7 minutes iki gaminimo pabaigos.

Į kopūstus galite pridėti įvairių ingredientų pagal savo skonį ir pagal tai, ką mėgsta jūsų šeima.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---