Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Traškūs, pikantiški, saikingai rūgštūs ir maloniai sūrūs: kaimiško skonio raugintų kopūstų receptas

Traškūs ir kvapnūs rauginti kopūstai yra ne tik skanus, bet ir yra gana sveikas užkandis. Juos lengva paruošti! Tačiau svarbu nuosekliai laikytis recepto, nes net ir viena klaida greitai gali sugadinti šį skanėstą.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia reikia pasirinkti tinkamas daržoves. Kopūstai yra pagrindinis patiekalo ingredientas, todėl jie turi būti sultingi ir švieži.
  2. Pirmenybę geriau teikti vėlyvosioms veislėms.
  3. Kopūstus reikia supjaustyti.
  4. Į 3 litrų stiklainį telpa du su puse kilogramo kopūstų. Tokiam kiekiui pakaks vienos didelės morkos, kurią reikia sutarkuoti.
  5. Daržoves reikia sumaišyti ir lengvai išminkyti rankomis. Nespauskite per stipriai, nes svarbu, kad kopūstai išliktų traškūs.
  6. Vėliau viską sudėkite į stiklainį ir suspauskite. Tarp sluoksnių patartina įdėti lauro lapą ir šiek tiek  juodųjų pipirų.
  7. Po to reikia paruošti sūrymą.
  8. Tam reikia paimti 60 gramų druskos, 30 gramų medaus ir viską sumaišyti litre šalto, bet virinto vandens.
  9. Maišykite, kol sūrymo ingredientai visiškai ištirps.
  10. Tada kopūstus užpilkite šiuo sūrymu.
  11. Stiklainį reikia uždengti dangteliu ir marle bei palikti 2-3 dienoms kambario temperatūroje. Svarbu periodiškai peiliu subadyti kopūstus, kad iš jų išeitų dujos.
  12. Po to stiklainį galima padėti į šaldytuvą ilgesniam laikymui.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---