Pievagrybiai yra gana specifinis produktas, tačiau, teisingai iškepus, gausite nežemišką malonumą. Grietinėlės padažas su pikantišku česnaku ir aštriu čiobreliu yra puikus priedas jiems. Jūs nesuklysite, jei pasirinksite šį patiekalą vakarienei ar susitikimams su svečiais!
Dėl to, kad pievagrybiai šiam patiekalui naudojami nesmulkinti, jie išlaiko savo skonį. Gaminimo metu jie prisigeria padažo aromato ir skonio, todėl tampa minkšti, sultingi ir švelnūs.
Jums reikės:
- Pievagrybių 200 g
- Sviesto 2 šaukštų
- Alyvuogių aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Česnakų 2 skiltelių
- Čiobrelių
- Grietinėlės 1 stiklinės
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Kietojo sūrio 70 g
Gaminimas:
Įkaitinkite grietinėlę, suberkite smulkintą česnaką ir čiobrelių šakeles. Virkite apie 5 minutes, visą laiką maišydami, kad išvengtumėte užvirimo.
Nuplaukite grybus ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Apibarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Į padažą supilkite pievagrybius ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Išimkite indą ir apibarstykite tarkuotu sūriu, ir kepkite dar apie 5 minutes. Jei nemėgstate sūrio, galite to nedaryti, patiekalas vis tiek bus skanus.