Prieš porą metų apsilankius Prancūzijoje, pirmą kartą išbandžiau šį nesaldų patiekalą. Tai pats subtiliausias pyragas su daržovėmis, kuris patiekiamas daugelyje restoranų. Grįžus namo, iškart pabandžiau jį pasigaminti, o dabar tai yra vienas populiariausių patiekalų mano namuose.
Šis minkštas ir purus pyragas gali būti gaminamas tiek įprastoje orkaitėje, tiek kepsninėje. Drąsiai eksperimentuokite. Šis receptas yra universalus, todėl vietoj paprikų ir pomidorų galite naudoti bet kokias kitas daržoves, atsižvelgiant į sezoną ir skonį.
Jums reikės:
- Vyšninių pomidorų 28 vnt.
- Paprikų 20 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 75 g
- Grietinėlės 40 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 8 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Šiam receptui geriausia pasirinkti nedideles paprikas. Jei naudojate standartinio dydžio paprikas, jų reikės mažiau. Nuplaukite jas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pomidorus galite palikti sveikus, perpjauti pusiau arba padalinti į keturias dalis.
Dubenyje išplakite kiaušinius. Ten įpilkite miltų, grietinėlės ir aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite daržoves ir užpilkite gauta tešla.
Patiekalą kepkite 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kai daržovių pyragas iškepa, geriausia jį patiekti dar šiltą.