Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Manzanai – graikiškai įdaryti baklažanai. Išbandykite

Baklažanai yra daržovės, kurioms turėtų būti skiriamas ypatingas dėmesys dėl neįprasto skonio ir didžiulės vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų koncentracijos. Baklažanuose yra skaidulų, tirpių cukrų, pektino, baltymų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, natrio, vitaminų C, B1, B2, B5, PP.

Dėl vitamino PP kiekio ši daržovė rekomenduojama žmonėms, norintiems atsikratyti priklausomybės nuo nikotino, nes nikotino rūgštis padeda organizmui lengviau toleruoti nikotino nebuvimą metant rūkyti. Taip pat baklažanai yra nepakeičiamas produktas norintiems sulieknėti. 100 g baklažanų yra tik 28 kcal.

baklažanai

ĮDARYTI BAKLAŽANAI

Daugelis žmonių žino, kaip ruošti įdarytus baklažanus orkaitėje su mėsos įdaru. Šiandien paruošėme jums labai neįprastą šių sveikiausių daržovių kepimo receptą- manzanus. Įdaryti baklažanai graikiškai nepaliks abejingų! Šį kartą orkaitės neprireiks.

Jums reikės:

  • 2,5 kg baklažanų
  • 1 kg morkų
  • 240 g česnako
  • 500 g svogūnų
  • 350 g pomidorų
  • 1 krūvelės petražolių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio acto
  • 2 l vandens

Gaminimas:

Nuplaukite baklažanus ir nupjaukite stiebą. Viduryje padarykite pjūvį ir virkite 5-10 minučių, priklausomai nuo vaisiaus dydžio. Geriau paimti mažus baklažanus.

baklažanai

Atvėsinkite šaltame vandenyje, sudėkite ant kepimo skardos eilėmis ir prispauskite. Tai daroma taip, kad iš baklažanų išsiskirtų sulčių perteklius.

Kol baklažanas prispaustas, paruoškite įdarą. Morkas sutarkuokite ir apkepkite įkaitintoje gilioje keptuvėje su augaliniu aliejumi 5 minutes. Tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorus, ir troškinkite dar 5 minutes. Įberkite česnako ir petražolių, ir dar 1 minutę pakepkite įdarą keptuvėje. Įdaro nereikia sūdyti.

baklažanai

Įdaru prikimškite baklažanus ir sudėkite juos į puodą.

Paruoškite sūrymą: užvirinkite 2 l vandens, įpilkite cukraus, druskos ir acto. Kai cukrus ir druska ištirps, baklažanus užpilkite sūrymu ir šiek tiek juos prispauskite.

Ant viršaus uždėkite nedidelį svorį (1-2 kg), galite naudoti vandens butelį.

baklažanai

Po 3-7 dienų sudėkite juos į stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Manzanų įdaras gali skirtis, priklausomai nuo ingredientų prieinamumo: tai gali būti tik baklažanai, įdaryti morkomis, arba tas pats įdaras, pridėjus paprikos.

Jei mėgstate baklažanus, būtinai paruoškite manzanų žiemai, kad net šaltu oru galėtumėte mėgautis mėgstama daržove ir net su tokiu skaniu įdaru! Valgykite vasarą, tačiau nepamirškite apie žiemą: baklažanus žiemai galima užšaldyti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---