Man kelionės yra ne tik galimybė atsipalaiduoti ir pamatyti ką nors nauja, bet ir parsivežti keletą įdomių receptų. Šiuo atžvilgiu Graikija yra gastronominis rojus. Ten yra tokia gausybė skanių ir sveikų patiekalų, kad nesinori pakilti nuo stalo. Būtent šioje šalyje mano širdį pavergė ypatingu būdu paruoštos bulvės. Dabar šiomis bulvėmis mano šeima mėgaujasi bet kuriuo metu.
Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, česnakas ir raudonėlis paprastas keptas bulves paverčia originaliu graikišku patiekalu. Šis garnyras puikiai tinka prie mėsos. Nors net vienos bulvės yra labai skanios.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Česnako 2 skiltelių
- Citrinos sulčių 100 ml
- Raudonėlio 2 šaukštelių
- Alyvuogių aliejaus 70 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Paruošimas
Nulupkite bulves, supjaustykite išilgai į skilteles ir sudėkite į kepimo indą.
Sumaišykite citrinos sultis, aliejų, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
Bulves užpilkite paruoštu padažu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad jis iš dalies apsemtų bulves.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite bulves 50-60 minučių.