Pasigaminkite traškius keptus trikampio formos bulvių kroketus savo namuose. Itin greitai paruošiamas patiekalas, reikės tik kelių ingredientų, ir skanus užkandis garuos ant jūsų stalo!
Greitas ir paprastas traškių kroketų receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 2 didelių bulvių
- Druskos
- Maltos paprikos miltelių
- Juodųjų pipirų
- Petražolių
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- Česnakų
Paniravimui:
- 1 kiaušinio
- Druskos
- Maltos paprikos miltelių
- Džiūvėsėlių
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite bulves – jas nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite bulves.
Išvirusias bulves sudėkite į dubenį.
Sutrinkite jas šakute.
Tada įberkite druskos, maltos paprikos miltelių, pipirų, smulkintų petražolių ir krakmolo.
Į mišinį taip pat įberkite smulkinto česnako (1-2 skilteles) arba pusę arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų miltelių.
Viską sumaišykite šakute.
Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
Rankomis išminkykite tešlą, padėkite ją ant lentelės ir rankomis iškočiokite į cilindrą.
Tada iš cilindro suformuokite trikampę formą.
Supjaustykite tešlą riekelėmis, pakoreguokite jų formą, kad trikampiai būtų tvarkingesni.
Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltos paprikos miltelių.
Išplakite viską šakute.
Tada pasiruoškite dubenėlį su džiūvėsėliais, sumaišytais su petražolėmis.
Bulvių trikampius iš pradžių apvoliokite kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose ir dėkite ant atskiro padėklo.
Taip paruoštus trikampėlius panardinkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
Kepkite ant vidutinės ugnies.
Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Tada sudėkite juos į lėkštę, išklotą popierine servetėle, ir galėsite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: