Gaminant daugely skanių patiekalų, naudojami kepti produktai iš tešlos – kiaušinių ir miltų mišinio, į kurį pridedami kiti ingredientai. Taigi, sunku įsivaizduoti, kad tešla neapgaubia keptos mėsos gabaliuko ar žuvies filė.
Tešla maišoma skystu pagrindu, nesvarbu, ar tai vanduo, pienas, vynas, alus, sultys ar kiti skysčiai. Pavyzdžiui, daugelis virėjų rekomenduoja vartoti mineralinį ir net degtinę. O desertinė tešla dažnai maišoma su vaisių putėsiais ar saldžiais alkoholiniais gėrimais.
Kokia yra traškios, purios tešlos gaminimo paslaptis? Išsiaiškinkime tai eilės tvarka.
Tešlos gaminimo gudrybės
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Baltymus ir trynius plakite atskirai, įpilkite baltymų prieš pat kepdami.
- Su mineraliniu vandeniu tešla yra gaivesnė.
- Jei įmanoma, iš anksto paruoškite tešlą, geriausia valandą prieš kepant.
- Tešlos ir joje paruoštų gaminių santykis yra 1: 1.
Populiarūs tešlos receptai
Klasikinis tešla
- 0,5 puodelio vandens
- 125 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- druska pagal skonį
Paruošimas:
Atskirkite trynius ir baltymus, padėkite juos į šaldytuvą. Į dubenį supilkite trynius, įpilkite vandens ir aliejaus. Palaipsniui įpilkite miltų, vis maišant suplakite mišinį. Baltymus plakite su žiupsneliu druskos iki putų, supilkite į likusį mišinį. Atvėsinkite tešlą ir naudokite.
Sūrio tešla
- 4 šaukštai miltų
- 3 šaukštai majonezo
- 4 kiaušiniai
- 100 g kieto sūrio
- druska pagal skonį
Paruošimas:
Sumaišykite tarkuotą sūrį su majonezu ir šią masę supilkite į likusių produktų mišinį, naudokite pagal klasikinės tešlos principą.
Desertinė tešla
- 0,5 puodelio riebios grietinėlės
- 3 tryniai
- 3 šaukštai miltų
- druska, cukrus pagal skonį
Paruošimas:
Trynius gerai išplakite su druska, suberkite cukrų, plakdami supilkite grietinėlę. Tada porcijomis įpilkite miltų, maišykite iki vientisos masės.
Tai yra pagrindiniai tešlos receptai, į kuriuos galite pridėti kitų ingredientų, kaip jums patinka.
Trapūs vainikai – puikus užkandis prie kavos ir arbatos
užkandis prie kavos ir arbatos" />
Trapūs vainikai – puikus užkandis, jei norite ko nors saldaus prie arbatos ir kavos. Šie sausainiai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikės:
- 250 ml vandens;
- 150 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos;
- 50 g sviesto;
- 20 g cukraus;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir cukraus. Maišant mišinį, šildykite jį ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas.
2. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.
3. Tešlą supilkite į dubenį ir leiskite 10 minučių pastovėti. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!" width="748" height="391" />
4. Tešlą sudėkite į maišelį su antgaliu ir formuokite 5-7 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite į jį vainikus, apkepkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
6. Galite juos pagardinti grietinėle ir apibarstyti cukraus pudra.
PATARIMAS: Jei norite juos kepti orkaitėje, o ne keptuvėje, galite. Sausainius sudėkite į iki 200° laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Jei norite juos valgyti vėliau, sudėkite sausainius į uždaromą indą ir padėkite į šaldytuvą. Jie išlieka švieži iki 3 dienų.
Kremo receptas
Reikės:
- 500 ml nenugriebto pieno;
- 4 kiaušinių trynių;
- citrinos žievelės (chemiškai neapdorotos);
- 100 g cukraus;
- 50 g miltų.
Gaminimas:
Į puodą supilkite kambario temperatūros pieną ir sudėkite citrinos žievelę. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir miltais. Supilkite viską į citrinos žievelės ir pieno mišinį ir virkite nuolat maišydami. Maišykite mišinį tol, kol kremas sutirštės, tada supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir sudėkite į didesnį indą, užpildytą šaltu vandeniu. Leiskite atvėsti ir apipilkite kremu iškeptus sausainius.
Garantuojame, kad trapūs vainikai patiks visiems jūsų svečiams!