Naminis paštetas – tai ne tik užkandis, bet ir tikras vaikystės skonių prisiminimas. Velykų dieną jis patiekiamas prie margučių, krienų ir šviežios duonos, puikiai papildydamas šventinius pusryčius.
Tobulas paštetas Velykoms
Paštetą reikia laikyti šaldytuve, viršų padenkite sviesto sluoksniu, kad ilgai negestų.
Ko jums prireiks:
- Kepenyse (vištienos arba jautienos) – 500 g
- Svogūnas – 1 didelis
- Morka – 1 vnt.
- Sviestas – 100 g
- Pienas – 150 ml
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Laurų lapai – 1–2 vnt.
- Aliejus kepimui
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Kepenyų paruošimas:
- Nulupkite kepenis nuo plėvelių ir gyslų.
- Pamirkykite piene 15–20 min., kad jos taptų švelnesnės ir prarastų kartumą.
- Daržovės:
- Svogūnus ir morkas supjaustykite ir pakepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
- Kepenyų kepimas:
- Į daržoves sudėkite kepenis, druską, pipirus ir laurų lapus.
- Kepkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių.
- Smulkinimas:
- Išimkite laurų lapus.
- Viską perkelkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Įdėkite kambario temperatūros sviesto.
- Atvėsinimas ir brandinimas:
- Paruoštą paštetą atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 2 valandas.
- Geriausia – palikti per naktį, tada skonis atsiskleis visiškai.
Patarimai:
- Jei norite švelnesnio skonio, įpilkite porą šaukštų grietinėlės.
- Pikantiškumui – įdėkite raudonųjų pipirų, šiek tiek muskato riešuto arba porą lašų konjako (jei jo nevalgys vaikai).
Štai kaip paruošiamas toks paštetas be kepimo:
Jus gali sudominti:
- Tobulos šaltienos receptas Velykų stalui – visos paruošimo paslaptys
- Skanūs ir sveiki receptai be cukraus vaikų Velykų meniu
- Kaip paruošti skaniausią naminę dešrą pagal mūsų močiučių receptą
Norėdami paštetui suteikti šiek tiek tekstūros, prieš smulkindami galite dalį kepenėlių ir daržovių atidėti ir vėliau įmaišyti į jau sutrintą masę. Tai suteiks paštetui ne tik įdomesnę tekstūrą, bet ir vizualiai padarys jį patrauklesnį.
Be to, pašteto skonį puikiai papildys karamelizuoti svogūnai. Juos paruoškite atskirai, lėtai kepdami svogūnus su trupučiu cukraus ir acto, kol jie taps minkšti ir saldūs.
Karamelizuotus svogūnus taip pat galite įmaišyti į jau paruoštą paštetą arba naudoti kaip pagardą, patiekdami ant duonos riekelės su paštetu. Šis derinys suteiks jūsų Velykų pusryčiams prancūziško šarmo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
