Mūsų šeimoje įprasta švęsti Užgavėnes.
Šią dieną mėgaujamės tradiciniais gardumynais, tokiais kaip spurgos ir žagarėliai.
Paruošti šiuos skanumynus yra gana paprasta, todėl šį kartą noriu su jumis pasidalinti laiko patikrintu pačių skaniausių žagarėlių receptu.
Išbandykite patys ir įsitikinsite, kad šis receptas tikrai vertas pagyrų.
Jums reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 70 g margarino
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 2 kiaušinių trynių
- 6 valg. š. grietinės
- 2 valg. š. romo
- druskos
- citrinos žievelės
- aliejaus (kepimui)
Pabarstymui:
- cukraus pudros
Kaip gaminti?
Šios tešlos paruošimas yra tikrai labai paprastas.
Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.
Padėkite ant lengvai miltais pabarstytos lentos.
Tešlą gerai išminkykite.
Tešla turi būti vienalytė, elastinga ir lygi.
Iškočiokite ir aštriu peiliu supjaustykite stačiakampiais.
Kiekvieno stačiakampio viduje padarykite įpjovą.
Susukite vieną galą ir prakiškite pro išpjautą angą.
Keptuvėje įkaitinkite pakankamą kiekį aliejaus.
Sudėkite žagarėlius ir kepkite, kol apskrus.
Iškeptus žagarėlius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.
Pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!