Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Pasakiškai skanus desertas – obuolių spurgos. Išbandykite!

Obuolių spurgos yra desertas, kuris tikrai ištirps jūsų burnoje. Nuostabiai švelnios, kvapnios spurgos nustebins jūsų svečius ir šeimą!

Ingredientai:

  • Obuoliai – 2 vnt.
  • Miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas – 6 virtuviniai šaukštai
  • Grietinė 25% – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
  • Druska – žiupsnelis
  • Sviestas – 10 gramų
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Cinamonas – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai.

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite obuolius. Išimkite šerdį, žievės nulupti nereikia. Supjaustykite ne storais, maždaug 0,5 cm storio žiedais.

obuolių spurgos

Apvoliokite cukre (2 valgomieji šaukštai) ir cinamone (nebūtina). Kol paruošite tešlą, padėkite obuolius į šaldytuvą.

Dubenyje sumaišykite visus tešlos ingredientus iki tirštos konsistencijos. Kepimo miltelius pirmiausia sumaišykite su miltais.

obuolių spurgos

Kiekvieną obuolio skiltelę pamirkykite tešloje ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite ant silpnos ugnies. Obuoliai taip pat turi būti iškepę, ne tik tešla aplink juos.

Virkite, kol abi spurgų pusės bus auksinės rudos spalvos. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.

obuolių spurgos

Patiekdami galite apibarstyti spurgas cukraus pudra. Išbandykite šį receptą, tikrai nenusivilsite. Skanaus!

Vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---