Išskirtinės lazdelės pagal šį „YouTube“ kanalo receptą yra puikus užkandis, kuris ant stalo atsiras vos per 10 minučių!
Jums reikės:
- 250 ml kefyro
- 2 kiaušinių
- 450 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 100 g kietojo sūrio
- 60 g svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia į stiklinę su kefyru įdėkite sodos ir gerai išmaišykite.
- Supilkite viską į dubenėlį ir įmuškite kiaušinius.
Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įdėkite smulkiai supjaustytus šviežius svogūnų laiškus.
Į indą su kefyru ir kiaušiniais suberkite abu šiuos ingredientus.
- Palaipsniui sijodami miltus, suminkykite tešlą.
- Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir padėkite ant jo tešlą.
Minkykite toliau, kol tešla pasidarys vienalytė ir nelipni.
- Tešlą iškočiokite į 2–3 cm storio stačiakampį ir supjaustykite gautą paplotėlį platesnėmis juostelėmis.
Arba galite supjaustyti tešlą pagal savo pageidavimus.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol lengvai pagels.
- Sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius ir patiekite ant stalo.
Pagal savo skonį šiuos sūrio pagaliukus galite patiekti su įvairiais padažais.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: