Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Marinuotos paprikos žiemai: lengviausias konservavimo būdas!

Puikus būdas išsaugoti paprikas žiemai, kad jos ilgai išliktų šviežios ir skanios.

Tai labai paprastas ir veiksmingas būdas, nes paprikos neužims daug vietos.

Puikus marinuotų paprikų receptas!

Jums reikės:

  • 4 kg paprikų
  • 1 valgomojo šaukšto druskos kiekvienam 3 l talpos stiklainiui
  • 2 šaukštelių 7 proc. acto kiekvienam stiklainiui

Gaminimo eiga:

Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas.

Tada gerai nuplaukite paprikas vandenyje.

Sudėkite paprikas į didelį indą.

Užpilkite jas verdančiu vandeniu.

Palikite jame 7-10 minučių.

Tada išpilkite vandenį.

Paimkite dvi paprikas ir įdėkite jas vieną į kitą.

Tada sudėkite jas į sterilizuotus trijų litrų talpos stiklainius ir tą patį padarykite su likusiomis paprikomis.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite druskos ir acto.

Tada užpilkite jas verdančiu vandeniu.

Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode.

Palikite atvėsti.

Laikykite paruoštus stiklainius sausoje vietoje.

Atlikta!

Marinuotos paprikos su kopūstais

Paruoškite šias daržoves dabar ir žiemą džiaugsitės puikiu skoniu!

Fantastiškos marinuotos paprikos su kopūstais.

Receptą radome internete.

Jums reikės:

  • 2 kg paprikų
  • 1 kg baltagūžių kopūstų
  • 3 svogūnų
  • 300 g morkų
  • 4 – 5 česnakų skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 5-6 juodųjų pipirų grūdelių kiekvienam stiklainiui
  • 20-25 g petražolių

Marinatui reikės:

  • 2 l vandens
  • 2 šaukštų druskos
  • 180 ml acto
  • 100 ml aliejaus
  • 200 g cukraus

Gaminimo eiga:

Nuvalykite ir nuplaukite daržoves.

Kopūstus ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, petražoles susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite gabaliukais, česnakus – griežinėliais.

Kopūstus gerai sumaišykite su morkomis, svogūnais ir petražolėmis.

Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas, ir jas nuplaukite.

Stiklainius sterilizuokite orkaitėje 10-12 min. 150°C temperatūroje.

Į stiklainių dugnus įberkite juodųjų pipirų grūdelius ir kuo talpiau sudėkite paprikas.

Užpildykite paprikų puseles daržovėmis kiek įmanoma tvirčiau, įdėkite česnako skiltelę, aštriosios paprikos griežinėlį ir užpildykite stiklainį daržovėmis iki pat viršaus.

Jei stiklainyje vis dar yra daug vietos, bet visos paprikos netelpa, galite pridėti griežinėliais pjaustytų paprikų arba kopūstų.

Paruoškite marinatą.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų.

Išmaišykite ir virkite 2 – 3 minutes po užvirimo.

Įpilkite aliejaus ir acto, ir virkite dar 1 minutę.

Užvirusį marinatą supilkite į stiklainius iki viršaus, uždėkite dangtelius, neužsukite ir palikite 10 minučių.

Tada stiklainius sudėkite į didelį puodą, iki pusės pripilkite šilto vandens ir, kai vanduo užvirs, sterilizuokite 30 minučių (2 litrų arba 1 litro stiklainiams užteks 20 minučių).

Sandariai uždarykite stiklainius, apverskite juos dangteliais į apačią, uždenkite šilta antklode arba pledu ir palikite visiškai atvėsti.

Taip marinuotos paprikos išsilaikys net ir kambario temperatūroje.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---