Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Paprastas pyragas su maskarponės kremu, kuris pranoksta daugelį desertų: šį kremą naudoja ir profesionalūs konditeriai – puikiai tinka net tortams!

Puikus ir paprastas pyragas – šį receptą radau www.YouTube.com tinklapyje ir pakoregavau jį pagal savo fantaziją.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 200 ml aliejaus
  • 2 valgomų šaukštų kakavos
  • 3 kiaušinių
  • 150 g miltų

Kremui:

  • cukraus
  • romo
  • 200 ml pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio kakavos
  • 300 ml grietinėlės
  • 250 g maskarponės

Glajui:

  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 200 g šokolado

Gaminimo eiga:

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius gerai išmaišykite su cukrumi, miltais, persijota kakava, kepimo milteliais, vandeniu, aliejumi.

Baltymus išplakite iki standžių putų, kurias atsargiai įmaišykite į tešlos pagrindą.

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą arba į riebalais išteptą dubenį ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla iškeps (patikrinkite mediniu pagaliuku).

Į puodą įpilkite pieną ir kakavą, gerai išmaišykite ir kaitinkite maišydami iki užvirimo.

Atvėsusį pyragą subadykite šakute ir užpilkite atvėsusiu pieno ir kakavos mišiniu.

Grietinėlę gerai išplakite su maskarpone, cukrumi ir romu. Gauta masę paskirstykite ant pyrago viršaus.

Išlyginkite paviršių ir įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Paruoškite glajų: į puodą įpilkite grietinėlės ir kaitinkite, kol užvirs.

Nuimkite nuo kaitros ir sudėkite šokoladą. Gerai išmaišykite.

Glajų atsargiai paskirstykite ant maskarponės kremo ir įdėkite į šaldytuvą.

Leiskite atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---