Karštą vasaros dieną visuomet ieškome būdų, kaip atsigaivinti, todėl jus tikrai sudomins paprastas, bet tikrai neprastas duonos giros receptas. Šį duonos giros receptą nėra sudėtinga pritaikyti pagal savo skonį: jei norite, galite įdėti džiovintų uogų ar vaisių.
Jums reikės:
2 saujų juodos duonos džiūvėsėlių;
5 šaukštų cukraus;
0,5 šaukštelio sausų mielių.
Kaip paruošti?
- Juodos duonos džiūvėsėlius pakepkite orkaitėje – plutelė turi būti sausa ir traški. Supilkite džiūvėsėlius (pakanka 2-3 saujelių) į 3 l stiklainį, įdėkite cukraus.
2. Duonos džiūvėsėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti.
3. Mieles užpilkite šiltu vandeniu, ir leiskite joms nusistovėti. Kai stiklainyje esantis vanduo atvės iki kambario temperatūros, supilkite į jį mieles.
4. Uždenkite stiklainį plastikiniu dangteliu, laikykite šiltoje vietoje. Gėrimas bus paruoštas jau po dienos. Paruoštą gėrimą bent parą palaikykite šaldytuve.
5. Perfiltruokite girą – pasirūpinkite, kad gėrime neliktų duonos trupinių.
Ar panaudotą duoną išmesti?
Ne, tikrai nereikia to daryti. Į duoną galite įdėti mielių, užpilti vandeniu ir palikti šiltoje vietoje. Kai kitą kartą gaminsite girą, tereikės ją užpilti vandeniu.
Žemiau esančiame vaizdo įraše pamatysite visą giros gaminimo procesą: