Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Pagaminau puikų naminį sūrį tik iš 1 litro pieno ir 1 citrinos: visi namuose buvo sužavėti!

Vis daugiau žmonių dėmesį skiria šviežiam naminiam maistui. Ne problema gaminti maistą, kepti naminę duoną, o dabar jūs galite ir lengvai pasigaminti savo naminį sūrį. Tiesiog sekite šį patikrintą receptą iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

  • 1,5 l šviežio pasterizuoto pieno (karvės)
  • 45 ml citrinos sulčių (maždaug 1 didelė citrina)
  • termometro

Gaminimo eiga:

  • Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite ant viryklės.
  • Termometrą panardinkite į pieną ir kaitinkite, kol pasieks 90 ° C temperatūrą.
  • Kai pienas pasiekia tokią temperatūrą, nedelsdami išjunkite viryklę ir įpilkite citrinos sulčių.

  • Gerai išmaišykite ir uždengę palikite pusvalandį pastovėti.
  • Tuo tarpu pasiruoškite kiaurasamtį, kurį uždengsite marle ar medvilniniu audiniu.

  • Puodo turinį supilkite į kiaurasamtį ir perkoškite.
  • Galite pridėti mėgstamų žolelių, druskos ir kt.

  • Nupilkite susidariusį skystį ir palikite sūrį 6 valandas šaldytuve sietelyje virš dubens.
  • Tada paimkite nedidelį plastikinį dubenėlį ir į jo dugną įtieskite 2 kepimo popieriaus juostas, kad sūrį būtų lengviau ištraukti.
  • Gautą varškę sudėkite į paruoštą indelį, tada, naudodami plokštelę ir popieriaus juostelę, apverskite.
  • Dubenėlio dėka, sūris bus gražios formos.

  • Sūris šaldytuve išlieka šviežias iki 3 dienų. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---