Vis daugiau žmonių dėmesį skiria šviežiam naminiam maistui. Ne problema gaminti maistą, kepti naminę duoną, o dabar jūs galite ir lengvai pasigaminti savo naminį sūrį. Tiesiog sekite šį patikrintą receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 1,5 l šviežio pasterizuoto pieno (karvės)
- 45 ml citrinos sulčių (maždaug 1 didelė citrina)
- termometro
Gaminimo eiga:
- Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite ant viryklės.
- Termometrą panardinkite į pieną ir kaitinkite, kol pasieks 90 ° C temperatūrą.
- Kai pienas pasiekia tokią temperatūrą, nedelsdami išjunkite viryklę ir įpilkite citrinos sulčių.
- Gerai išmaišykite ir uždengę palikite pusvalandį pastovėti.
- Tuo tarpu pasiruoškite kiaurasamtį, kurį uždengsite marle ar medvilniniu audiniu.
- Puodo turinį supilkite į kiaurasamtį ir perkoškite.
- Galite pridėti mėgstamų žolelių, druskos ir kt.
- Nupilkite susidariusį skystį ir palikite sūrį 6 valandas šaldytuve sietelyje virš dubens.
- Tada paimkite nedidelį plastikinį dubenėlį ir į jo dugną įtieskite 2 kepimo popieriaus juostas, kad sūrį būtų lengviau ištraukti.
- Gautą varškę sudėkite į paruoštą indelį, tada, naudodami plokštelę ir popieriaus juostelę, apverskite.
- Dubenėlio dėka, sūris bus gražios formos.
- Sūris šaldytuve išlieka šviežias iki 3 dienų. Skanaus!