Šį pyragą kepu jau 50 metų. Išbandžiau daugybę receptų, bet visada grįžtu prie šios mano močiutės mėgtos pyrago versijos. Skanesnis pyragas paprasčiausiai neegzistuoja.
Braškių sezono metu visada kepu pyragą su braškėmis, o žiemą naudoju konservuotus arba šaldytus vaisius.
Jei naudosite konservuotus vaisius ar uogas, rekomenduoju sumažinti cukraus kiekį tešloje.
Jums reikės
- 2 stiklinių miltų
- 1/2 pakuotės kepimo miltelių
- 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus (galite naudoti mažesnį kiekį)
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1/2 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
Pasirinktinai:
- braškių
- mėlynių
- aviečių
- persikų
(jei naudosite šviežias uogas ar vaisius, pabarstykite miltais, nes tuomet jie neatsidurs kepimo indo dugne)
Kaip gaminti?
Aš naudojau braškes, bet galima rinktis ir bet kokius kitus vaisius (pavyzdžiui, rabarbarai taip pat puikiai tinka).
Sezono metu naudoju šviežias uogas ar vaisius, o žiemą – šaldytus ir konservuotus.
Braškes nuplaukite, nuimkite stiebus ir supjaustykite ketvirčiais arba per pusę – priklausomai nuo jų dydžio.
Prieš dėdami į tešlą, leiskite išdžiūti ir pabarstykite miltais.
Tai reikalinga tam, kad vaisiai ar uogos nenugrimztų į kepimo indo dugną.
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi (iki putų).
Aš dažniausiai sumažinu granuliuoto cukraus kiekį ir įdedu papildomą vanilinio cukraus pakuotę: iškeptas pyragas labai gardžiai kvepia.
Supilkite skystus ingredientus.
Galiausiai miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į nedidelę riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą (arba galite iškloti skardą kepimo popieriumi).
Ant viršaus sudėkite šviežias braškes, apibarstytas miltais.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (arba iki tokios temperatūros, kurioje įprastai kepate pyragus)
Kepkite maždaug 30-40 minučių.
Kepimo laikas priklauso ir nuo to, ar naudojote didesnę, ar mažesnę kepimo skardą. Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku.
Skanaus!