Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Pamirškite riebias bulvių salotas su majonezu, tai didžiausias delikatesas iš bulvių!

Net paprastas bulves galite paversti gardžiu prancūziško skonio patiekalu. Galite būti tikri, kad kartą paragavę šio skanėsto, negalėsite jo atsivalgyti!

Šias bulves vadiname prancūziškomis arba paryžietiškomis bulvėmis, ir jos tikrai labai skanios!

Česnakų užpilas suteikia bulvėms subtilaus skonio.

Be to, jos daug lengviau virškinamos nei klasikinės bulvių salotos su majonezu.

Jums reikės:

  • 750 g mažesnių šviežių bulvių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Prieskonių pagal skonį

Padažui:

  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 70 ml augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių
  • 2 šaukštų obuolių sidro acto
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 1 valgomo šaukšto cukraus

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite petražoles.

Nuplautas bulves perpjaukite per pusę.

Sudėkite į didelį dubenį.

Ant bulvių užpilkite alyvuogių aliejaus.

Įberkite druskos ir pipirų.

Viską gerai išmaišykite.

Tada sudėkite bulves į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, 220 laipsnių temperatūroje.

Kol bulvės kepa orkaitėje, paruoškite padažą.

Sumaišykite sutrintą česnaką su actu, cukrumi, garstyčiomis ir aliejumi.

Iškeptas bulves sudėkite į dubenį.

Sumaišykite su padažu.

Pabarstykite petražolėmis ir gerai išmaišykite.

Galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---