Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Orkaitėje kepti pyragėliai su varške. Skanus ir sultingas desertas

Nepaisant to, kad internete galite rasti bet ką, daugelis žmonių mieliau mėgsta savo receptus rašyti savo kulinarinėje užrašų knygelėje. Pyragėliai su varške yra vienas iš tokių receptų. Vieną kartą juos pabandę norėsite kepti dar ne vieną sykį. Ir jums tikrai pavyks juos pagaminti.

Jums reikės:

  • Cukrus – 190 g.
  • 2 baltymai ir 1 trynys
  • Grietinė – 180 g.
  • Sviestas – 200 g.
  • Miltai – 450 – 500 g.
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio
  • druska.

Įdarui:

  • 1 trynys
  • 1 pakelis varškės (200 g.)
  • Cukrus (2 šaukštai).

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, 1/2 šaukštelio druskos, kepimo milteliais, 1 kiaušinio tryniu ir dviem baltymais, grietine. Viską gerai išmaišykite.

pyragėliai su varške

Maišydamas viską su mikseriu mažu greičiu, pilkite miltus, kol tešla taps kieta. Ir tada minkykite rankomis.

Iš tešlos susukite gyvatę, tada ją padalinkite į 18 dalių.

pyragėliai su varške

Kiekvieną rutuliuką suspauskite, kad gautumėte paplotėlius su mažais įdubimais.

Kalbant apie įdarą, tada viskas taip pat paprasta. Varškę sumaišykite su cukrumi ir tryniu.

Ir tada padalinkite jį pyragėlių centre. Užsukite tešlos kraštus ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos.

pyragėliai su varške

Kai visi pyragėliai su varške jau skardoje. Pašaukite juos orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepkite 35 minutes.

Pyragėliai su varške paruošti. Valgykite juos šiltus arba šaltus.

Minkšti itališki obuolių sausainiai. Norėsite jų dar ir dar…

Minkšti itališki obuolių <a style=sausainiai. Norėsite jų dar ir dar..." />

Skanūs naminiai sausainiai, neseniai ištraukti iš orkaitės, yra bene geriausias jaukaus šeimos vakaro su arbata komponentas. Taip, ir atvykstantiems svečiams kur kas maloniau ragauti naminius desertus, nei matyti abejotinų parduotuvių saldainius prie stalo.

Todėl šiandien siūlome jums minkštų naminių sausainių su obuoliais receptą. Tokie sausainiai yra populiarūs italų virtuvėje, tačiau dėl neįtikėtino paprastumo desertą pamėgsite ir savo namuose.

sausainiai

Jums reikės:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 100 g sviesto
  • 300–350 g kvietinių miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 2 vidutiniai obuoliai

Gaminimas:

Į mažą indą įmuškite kiaušinius. Plakite juos mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite vanilinio cukraus ir vėl išplakite. Į gautą mišinį įpilkite ištirpdytą sviestą. Dar kartą išmaišykite.

Išsijokite pusę miltų, suberkite kepimo miltelius. Maišykite. Išsijokite likusius miltus ir suberkite. Obuolius nulupkite. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis. Į tešlą suberkite obuolius ir vėl išmaišykite.

Tešlos gabaliukus su obuoliais šaukštu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30–35 minutes!

sausainiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---