Tai – senovinis receptas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai. Tai – puiki idėja greitiems ir skaniems pietums.
Įdarytas bulvių plokštainis su kopūstų-mėsos mišiniu.
Jums reikės:
- 1 valg. š. riebalų
- 200 g rūkytos mėsos, supjaustytos kubeliais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 500 g raugintų kopūstų, nuvarvintų ir nuspaustų
- 2 arb. š. kmynų + cukraus pagal skonį (nebūtina)
- 800 g bulvių
- 2 kiaušinių
- 4 valg. š. kvietinių miltų
- 3 česnako skiltelių
- druskos, pipirų, džiovinto mairūno
Nebūtina:
- tarkuoto sūrio
Kaip gaminti?
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Rūkytą mėsą supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite riebalus puode.
Pakepinkite svogūną ir rūkytą mėsą.
Sudėkite raugintus kopūstus, pabarstykite kmynais, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite 10 min.
Paragaukite. Jei reikia, pasaldinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite į dubenį, nusausinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, smulkintą česnaką, mairūną, druską ir pipirus. Išmaišykite.
20 x 30 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba tiesiog patepkite riebalais, ant dugno paskleiskite pusę tešlos.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių.
Išimkite kepimo skardą ir įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
Ant iškeptos tešlos dėkite kopūstų įdarą ir supilkite likusią tešlą.
Grąžinkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite dar 35 minutes iki auksinės spalvos.
Iškeptą plokštainį supjaustykite stambesniais gabalėliais ir patiekite.
Taip pat galite pabarstyti tarkuotu sūriu.
Skanaus!