Šį viliojantį desertą radau „YouTube“ kanale, jis atrodo taip, lyg jame būtų nedideli susmulkinto vitražo gabalėliai, o jį iš tikrųjų yra labai lengva paruošti. Visi bus nustebinti šventiniu desertu, nes jis atrodo gražiai ir skaniai!
Jums reikės:
- Konditerinės želė (raudonos, geltonos, žalios – po 90 g) – arba galite ją dažyti su vaisių sultimis
- Vandens arba vaisių sulčių (įpilkite pusę instrukcijose nurodyto kiekio)
- 600 g grietinės
- 25 g želatinos
- vandens pagal instrukcijas
- 300 g cukraus pudros
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Želė ruoškite atskiruose dubenėliuose ir leiskite jai sustingti šaldytuve. Atminkite, kad šiam pyragui reikia labai tirštos želės, todėl įpilkite tik pusę vandens kiekio, kiek rašoma instrukcijoje.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite maždaug 10 minučių išbrinkti.
Tada ištirpiname vandens vonelėje. Sumaišykite cukrų su grietine ir plakite apie 3 minutes.
Įpilkite želatiną ir išplakite iki vientisos masės. Išimkite želė iš šaldytuvo, išimkite iš indelių, supjaustykite gabalėliais.
Želatinos gabalėlius po truputį išdėliokite formoje ir supilkite želatinos masę, tada vėl išdėliokite želė gabaliukus ir supilkite želatiną. Kartokite, kol baigsis visi ingredientai. Laikykite šaldytuve per naktį.
Kitą dieną išimkite iš formos, (jei neįmanoma, panardinkite formą kelioms sekundėms į verdantį vandenį) ir papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus!
Skanaus!