Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Puiki tešla, pagaminta su natūraliu jogurtu. Išbandykite šį štrudelį su pudingo ir obuolių įdaru!

Puikus naminio štrudelio receptas su obuoliais ir pudingu.

Vietoj sluoksniuotos tešlos išbandykite šią paprastą naminę tešlą su jogurtu, man ji daug geresnė ir skanesnė nei pirktinė.

Jums reikės:

  • 280 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 indelio natūralaus jogurto (150g)
  • 80 g sviesto

Įdarui reikės:

Įdarą galite paruošti pagal savo skonį, aš rekomenduoju šį:

  • 1 vnt. vanilinio pudingo Dr. Oetker
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • malto cinamono
  • džiovintų razinų
  • 400 ml pieno
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • kiaušinio aptepimui

Pastaba: iš šio ingredientų kiekio paruošite du štrudelius.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Žinoma, galite naudoti ir sluoksniuotą tešlą, bet man labai patinka ši naminė tešla su natūraliu jogurtu.
  2. Į 280 g paprastų miltų įberkite žiupsnelį druskos, supilkite puodelį natūralaus jogurto ir ištirpintų riebalų – sviesto.
  3. Iš šios masės pagaminkite tešlą ir palikite bent 30 minučių pastovėti.
  4. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Galite naudoti aguonas, graikinius riešutus, varškę ir pan.
  5. Man labiausiai patinka naudoti pudingą su obuoliais.
  6. 400 ml pieno užvirkite. Įberkite 2 šaukštus cukraus ir įmaišykite Dr. Oetker pudingo miltelių.
  7. Gerai išmaišykite ir virkite, kol sutirštės.
  8. Leiskite pudingui atvėsti.
  9. 2 obuolius nuskuskite, supjaustykite juos mažesniais kubeliais.
  10. Tešlą padalinkite į dvi dalis (iš šio produktų kiekio pagaminsite 2 didelius štrudelius).
  11. Iškočiokite tešlą.
  12. Tešlos kraštus lygiai nupjaukite.
  13. Atvėsusį sutirštėjusį pudingą užtepkite ant tešlos vidurio.
  14. Ant pudingo sudėkite pjaustytus obuolių kubelius, suberkite razinas ir pabarstykite maltu cinamonu.
  15. Viršutinę tešlos dalį uždėkite ant įdaro ir truputį užspauskite.
  16. Tada užlenkite kitą tešlos pusę.
  17. Arba tešlą galite suvynioti klasikiniu būdu, priklauso nuo jūsų – tačiau štrudelis su lygiais krašteliais atrodo gražiau.
  18. Esu išbandžiusi tris įdarus: pudingą su obuoliais, obuolius su aguonomis ir su graikiniais riešutais.
  19. Štrudelį patepkite kiaušiniu, subadykite šakute ir kepkite.
  20. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
  21. Apibarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---