Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Aromatingas obuolių ir varškės pyragas

Jums reikės:

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 200 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 2 obuolių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono

Taip pat reikės:

  • 2 šaukštelių cukraus pudros
  • Sviesto ir miltų (kepimo formos paruošimui)

Kepimo forma turėtų būti maždaug 21 cm skersmens.

Kaip gaminti?

  1. Išsijotus miltus sutrinkite su kambario temperatūros sviestu, įmuškite kiaušinius, suberkite per sietelį pertrintą varškę, cukrų, druską, kiaušinius, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą, suvyniokite ją į plastikinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  2. Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais, supilkite citrinos sultis, cukrų ir cinamoną, išmaišykite.
  3. Padalinkite tešlą į 2 dalis. Vieną dalį paskirstykite ant kepimo formos dugno, prieš tai kepimo formos dugną ir šonus patepkite sviestu ir  pabarstykite miltais.
  4. Ant tešlos dėkite obuolių skilteles ir uždenkite antrąja tešlos dalimi.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes iki auksinės rudos spalvos.
  6. Pyragą šiek tiek atvėsinkite,  išimkite iš kepimo formos ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---